ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

2009

 
 
Blog Summary Widget

Την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη της κατηγορίας ORC Club κατέλαβε η Ιστιοπλοϊκή Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετέχοντας τον Ιούλιο του 2010 στο 46ο Ράλλυ Αιγαίου. Η διαδρομή του αγώνα είχε εκκίνηση στο Φάληρο και περιλάμβανε ενδιάμεσους σταθμούς στη Σύρο, στην Λέρο και στην Σάμο με τερματισμό στο Σούνιο. Συνολικά, σε όλες τις κατηγορίες συμμετείχαν 48 ομάδες, ενώ στην κατηγορία ORC Club, οπού αγωνιστήκαμε συμμετείχαν 9 σκάφη. H Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης πήγε πολύ καλά και κατέλαβε την τέταρτη και τρίτη θέση στις διαδρομές Σύρος - Λέρος και Λέρος- Σάμος αντίστοιχα.

Γενικά, οι καιρικές συνθήκες του αγώνα ευνόησαν την διεξαγωγή μιας γρήγορης κούρσας κατά την διαδρομή Σύρος- Λέρος, ενώ στις άλλες διαδρομές η αστάθεια των ανέμων μετέτρεψε τον αγώνα σε δοκιμασία υπομονής και αντοχής για τα πληρώματα. Η κατάσταση με τις άπνοιες έγινε χειρότερη στον τελευταίο κλάδο, Καρλόβασι - Σούνιο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουμε αυτή την ιστιοδρομία στην περιοχή ανάμεσα στη Τήνο, Άνδρο και Γυάρο.

Η Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε στο 46ο Ράλλυ Αιγαίου

Η Ιστιοπλοϊκή Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε στον αγώνα με το ιστιοπλοϊκό σκάφος «ΑΙΘΡΑ» με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση (ΔΕΠ) και μέλη πληρώματος τους Φοίβη Κονδύλη (μαθήτρια λυκείου), Κωσταντή Λεβεντάκη (μεταπτ. ΜΗΧΟΠ), Τάσο Μόρφη (ΜΠΔ), Γιάννη Σαραντόπουλο (μεταπτ. ΜΗΠΕΡ) Κώστα Χατζηαγάπογλου (ΗΜΜΥ) και αναπληρωματικό τον Δημήτρη Ρεκούμη (ΗΜΜΥ). Άλλα μέλη της Ομάδας (οι Αριστοτέλης Κοτόπουλος, μεταπτ. ΗΜΜΥ, Γιώργος Βουτσαράς, ΜΠΔ, και Θάνος Χασαπόπουλος, ΜΠΔ) ενίσχυσαν το πλήρωμα του σκάφους «ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ», το δεύτερο ιστιοφόρο από τα Χανιά (ΝΟΧ) που πήρε μέρος στο Ράλλυ Αιγαίου. Σημειωτέον ότι ακόμα ένα μέλος του πληρώματος του ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΥ, ο Λευτέρης Αμοιραλής είναι πρόσφατος απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης (PhD ΜΠΔ, 10/2008) και μέλος της Ομάδας μας.