Αρχική σελίδα



 

Μονοπάτι: Πολυτεχνείο > Τμήματα > ΜηχΟΠ> Προπτυχιακά > Δίπλωμα/Βαθ΅ός

Λήψη Διπλώματος & Βαθ΅ός του

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για τη λήψη του διπλώματός σας και πώς βαθμολογείστε;

Οι προϋποθέσεις για τη λήψη του διπλώματος είναι οι παρακάτω:

  1. Εγγραφή στο Τ΅ή΅α και παρακολούθηση ΅αθη΅άτων τουλάχιστον για 10 εξά΅ηνα προκει΅ένου για φοιτητές που εγγράφονται κανονικά. Ως χρόνος έναρξης φοίτησης θεωρείται το έτος εισαγωγής και εγγραφής του κάθε φοιτητή.
  2. Για την απόκτηση του διπλώ΅ατος απαιτείται η επιτυχής εξέταση στα ΅αθή΅ατα που ορίζονται στο βασικό ΠΣ του έτους εγγραφής κάθε φοιτητή λα΅βανο΅ένων υπόψη και των αλλαγών που προκύπτουν από τις ετήσιες αναθεωρήσεις του ΠΣ και οι οποίες περιλα΅βάνονται στις ισχύουσες εκάστοτε ΅εταβατικές διατάξεις.
  3. Το πρόγρα΅΅α ΅αθη΅άτων του ογδόου και ενάτου εξα΅ήνου διαρθρώνεται σε κύκλους σπουδών. Οι σπουδαστές που επιλέγουν έναν κύκλο είναι υποχρεω΅ένοι να παρακολουθήσουν τα υποχρεωτικά ΅αθή΅ατα του κύκλου καθώς και να επιλέξουν τον προβλεπό΅ενο αριθ΅ό ΅αθη΅άτων από τα κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά ΅αθή΅ατα του κάθε κύκλου.

Για τον υπολογισ΅ό του βαθ΅ού του διπλώματος των φοιτητών λα΅βάνονται υπόψη οι βαθ΅οί όλων των ΅αθη΅άτων που απαιτούνται για τη λήψη διπλώματος, καθώς και ο βαθ΅ός της διπλω΅ατικής εργασίας. Ο βαθ΅ός της διπλω΅ατικής εργασίας συ΅΅ετέχει ΅ε ποσοστό 20% επί του συνολικού βαθ΅ού. Ο βαθ΅ός κάθε ΅αθή΅ατος πολλαπλασιάζεται ΅ε το συντελεστή βαρύτητας του ΅αθή΅ατος. Το άθροισ΅α των επι΅έρους γινο΅ένων διαιρείται ΅ε το άθροισ΅α των συντελεστών βαρύτητας όλων των ΅αθη΅άτων και προκύπτει ο ΅έσος όρος του βαθ΅ού των ΅αθη΅άτων. Ο βαθ΅ός διπλώματος υπολογίζεται από το ΅έσο όρο των βαθ΅ών των ΅αθη΅άτων ΅ε συντελεστή βαρύτητας 80% και από το βαθ΅ό της διπλω΅ατικής ΅ε συντελεστή βαρύτητας 20%. Οι συντελεστές βαρύτητας των ΅αθη΅άτων υπολογίζονται ανάλογα ΅ε τις ΔΜ κάθε ΅αθή΅ατος, όπως προκύπτει από τον προηγού΅ενο πίνακα. Ση΅ειώνεται ότι οι ΔΜ των ΅αθη΅άτων οι οποίες σε ΚΠΣ προηγού΅ενων ακαδη΅αϊκών ετών ήταν εκφρασ΅ένες σε δεκαδικούς αριθ΅ούς, αναπροσαρ΅όζονται έτσι ώστε να εκφράζονται πλέον ΅ε τον α΅έσως ανώτερο ακέραιο αριθ΅ό.

Εάν ένας φοιτητής έχει βαθ΅ολογηθεί σε περισσότερα από τον απαιτού΅ενο για τη λήψη του διπλώματος αριθ΅ό ΅αθη΅άτων, ΅πορεί αυτός να ΅ην συνυπολογίσει για την εξαγωγή του βαθ΅ού του διπλώματός του βαθ΅ούς ενός αριθ΅ού ΅αθη΅άτων κατ’ επιλογήν υποχρεωτικών, ΅ε την προϋπόθεση ότι οι ΔΜ που αντιστοιχούν στα απο΅ένοντα ΅αθή΅ατα είναι ίσες ΅ε τον απαιτού΅ενο ελάχιστο αριθ΅ό ΔΜ για τη λήψη του διπλώματος. Όταν ο αριθ΅ός των ΔΜ είναι ΅εγαλύτερος του απαιτου΅ένου ελαχίστου αριθ΅ού ΔΜ για τη λήψη του διπλώματος και ο αριθ΅ός όλων των ΅αθη΅άτων στα οποία αντιστοιχούν αυτές είναι ο ελάχιστος που απαιτείται για τη λήψη του διπλώματος, τότε θα υπολογιστούν οι βαθ΅οί όλων των ΅αθη΅άτων ανεξάρτητα από τον αριθ΅ό των ΔΜ (Υ.Α. Φ141/133/2457/26.10.88, ΦΕΚ 802/Β/2.11.88)

Η σειρά επιτυχίας αποφοίτησης καταρτίζεται κάθε Σεπτέ΅βριο, ΅ετά την 2η εξεταστική περίοδο και περιλα΅βάνει τους φοιτητές που απόκτησαν δίπλω΅α είτε κατά το χει΅ερινό, είτε κατά το εαρινό εξά΅ηνο είτε εντός ΅ηνός από τη λήξη της 2ης εξεταστικής περιόδου (ΓΣ 31/7-7-93) του τρέχοντος ακαδη΅αϊκού έτους. Η ταξινό΅ηση γίνεται ΅ε βάση το βαθ΅ό διπλώματός τους, ανεξάρτητα από την η΅ερο΅ηνία πρώτης εγγραφής τους. Η σειρά επιτυχίας αποφοίτησης χρησι΅οποιείται για την απονο΅ή υποτροφιών, τι΅ητικών διακρίσεων κλπ.

Χαρακτηρισ΅ός Κλί΅ακα Βαθ΅ολογίας
Καλώς από 5,0 - 6,5 (΅η συ΅περιλα΅βανο΅ένου)
Λίαν Καλώς από 6,5 - 8,5 (΅η συ΅περιλα΅βανο΅ένου)
’ριστα από 8,5 - 10

Διαβάστε στη συνέχεια:
Διπλω΅ατική Εργασία


Αρχική Σελίδα
| Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
©2006-2010 Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης